Проект „Укрепване на общинския капацитет в Община Велинград“

Проект „Укрепване на общинския капацитет в Община Велинград“
Община Велинград започва изпълнението на Проект “Укрепване на общинския капацитет в Община Велинград“, Процедура BG05SFPR002-2.002, финансирана от Европейски социален фонд плюс, чрез Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021- 2027. Той е със срок от 16 месеца.
Целта му е да подкрепи реформирането на системата на социалните услуги и улесняването на преходите към новите механизми на местно ниво чрез развитие и укрепване на общинския капацитет в община Велинград . Предоставянето на интегрирана подкрепа на общината в изпълнението на правомощията ѝ по Закона за социалните услуги ( ЗСУ), Закона за хората с увреждания ( ЗХУ) и Закона за личната помощ ( ЗЛП) ще позволи плавното и безпроблемно въвеждане на реформите в областта на социалните услуги и личната помощ и ще ускори предоставянето на по- ефективна, ефикасна и качествена грижа на лицата от най- уязвимите групи на населението на територията на общината.
Изпълнението на дейностите по проекта ще допринесе за повишаване на знанията, уменията и мотивацията на служителите от общинска администрация и от социалните услуги на територията на общината, което е предпоставка, както за създаване на възможно най – рационална, резултатна и функционална организация на работния процес на местно ниво, така и за постигане на надграждащ положителен социален ефект при обслужване на лицата, които вече ползват или могат да ползват различни права по ЗСУ, ЗХУ и ЗЛП.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG