Срокът за подаване на заявления за Кампания 2023 е официално удължен

Срокът за подаване на заявления за Кампания 2023 е официално удължен

Срокът за подаване на заявления за Кампания 2023 е официално удължен. Това става ясно от публикуваната в Държавен вестник  Наредба за допълнение на Наредба № 3 от 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенциите под формата на директни плащания, включени в Стратегическия план, за проверките, намаления на плащанията и реда за налагане на административни санкции.

До 30-ти юни могат да бъдат правени и корекции по вече подадени заявления за подпомагане.

С публикуваните промени се предвижда намалението на плащанията с 1% за всеки работен ден, при подаването на заявление след 5 юни, да не се прилага за Кампания 2023. Целта е да се предостави повече време на земеделските стопани да се запознаят с възможностите за подпомагане и да вземат решение за интервенциите, по които да кандидатстват.

Запазва се принципът, че заявление за подпомагане, подадено след удължения срок, е недопустимо и на кандидата не се предоставя подпомагане.

Наредбата влиза в сила от деня на обнародването є в „Държавен вестник“.

В брой 48 на ДВ е обнародвана и НАРЕДБА № 7 от 30 май 2023 г. за условията и реда за прилагане на интервенцията „Плащания за райони, изправени пред природни или други специфични ограничения“, включена в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г.

С тази наредба се уреждат условията и редът за прилагане на интервенцията „Плащания за райони с природни или други
специфични ограничения“, включена в Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони на Република България за периода 2023 – 2027 г., наричан по-нататък „Стратегическия план“, за проверките по чл. 70 от Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП), за отказ за изплащане и намаления на плащанията, за оттегляне на изплатената финансова помощ, както и редът за налагане на административни санкции./agrozona.bg

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG