Карта на Апелативните съдебни райони в България и симулативен съдебен процес по приказка в заключителната част на образователната програма за учебната 2022 – 2023 г.

Карта на Апелативните съдебни райони в България и симулативен съдебен процес по приказка в заключителната част на образователната програма за учебната 2022 – 2023 г.

На финала на поредния лекционен курс, учениците от 7 СУ „Кузман Шапкарев“, с което Окръжен съд – Благоевград е дългогодишен партньор по образователната програма, организирана от ВСС и МОН, впечатлиха магистратите с начина, по който са адаптирали наученото през учебната година. Творчески екип от възпитаниците на Седмо училище изработи карта на Апелативните съдебни райони в Република България и видовете съдилища в тях. Съдебната карта на България учениците подариха лично на председателя на Окръжен съд - Благоевград по повод 16 април – Денят на конституцията, юриста и съдебния служител. От своя страна, съдия Петър Узунов поздрави младежите и им подари тематични чаши „Темида“.

Картата на Апелативните съдебни райони в България ще бъде предоставена на Висш съдебен съвет, а целта е да бъде използвана в образователния курс през следващата учебна година.

Учениците от Четвърто училище „Димчо Дебелянов“ в Благоевград, с което Окръжен съд-Благоевград е партньор от есента на 2022-ра година, също демонстрираха високи правни познания за функциите и значението на съдебната власт в Република България, като представиха симулативен процес по приказката „Житената питка“.

Необичайното наказателно дело, представено от 2. б клас, е филмирано, като идеята е видеото да бъде презентирано по образователната програма сред по-малките ученици.

В заключителната част на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ за учебната 2022/2023 г. учениците бяха отличени с грамоти.


 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG