Виктор Божинов ще е председател на журито на Международния филмов фестивал в Бургас

Виктор Божинов ще е председател на журито на Международния филмов фестивал в Бургас

Режисьорът Виктор Божинов ще е председател на журито, което ще оценява филмите от конкурсната програма на Международния филмов фестивал в Бургас, съобщават неговите организатори.

Заедно с него в състава на журито ще влязат още сценаристката Милица Томович от Сърбия и унгарският режисьор и сценарист Атила Хартунг. Късометражната селекция ще бъде оценявана с председател филмовия продуцент Булут Рейханоглу от Турция заедно с продуцента Николай Урумов и режисьора и сценарист Петър Грудов.

Фестивалът предоставя възможност на младежи да се включат и в младежкото му жури а фестивала, като попълнят информация за себе си и заявка за участие до 27 юни, показва проверка на БТА в сайта на фестивала.

Международният филмов фестивал в Бургас ще се проведе от 15 до 21 юли и ще бъде открит с премиерната за България прожекция на филма на датския режисьор Мартин Скобер "Копенхаген не съществува".

За първи път пред българската публика в рамките на фестивала ще бъде представен и дебютът на австрийския режисьор Давид Вагнер - "Айсмайер", създаден по действителна история и награден от фестивала във Венеция през 2022 г.

Други премиерни за България заглавия в конкурсната програма са дебютът на Дархан Тулегенов "Братя" от Казахстан и португалският "Първа възраст" с режисьор Алешандро Давид.

Режисьорът и аниматор Теодор Ушев ще представи международна селекция от анимационни филми, изготвена от него специално за фестивала.

Ушев ще бъде във фокуса и на първата за Бургас прожекция на документалния филм на Борислав Колев със сценарист Мария Ландова - "Теодор Ушев: Невидими връзки".

Мария Ландова ще се представи и като режисьор с документалния си проект "Хала", посветен на художничката Моника Попова./dir.bg

 

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG