Специални уроци помогнали за историческия медал на Ксения Момчилова в паркура

 Специални уроци помогнали за историческия медал на Ксения Момчилова в паркура

Ксения Момчилова, която вчера спечели първия медал в историята на гимнастическия паркур у нас е взимала специални уроци по лека атлетика преди началото на изданието на Световната купа у нас.

Надпреварата върви от петък през целия уикенд пред "Арена София".

Българката се нареди на второ място в дисциплината "Скорост" като пред нея завърши единствено трикратната вече победителка в този ранг състезания - Миранда Тиблинг (Швеция).

"Не ми беше това планът. Аз очаквах да се класирам с квота като начало - коментира Ксения. - После бях доволна, че не ме елиминираха. Бях доволна, че съм пета. Бях доволна.

Състезанието не беше толкова трудно. Бях се притеснила и се задъхвах на места. За първи път участвам в тази дисциплина и не знаех какво да очаквам. Сега съм добре. Щастлива съм.

Този медал го посвещавам на Делян Димитров, защото всичко, което мога е благодарение на него. Той е човекът, който работи с мен, откакто се познаваме. Благодарна съм му за всичко. Благодаря на целия отбор, благодаря на всички за подкрепата. Това постижение е и за тях, защото те бяха през цялото време до мен."

Самият Димитров, който е двукратен световен шампион по фрийрън, написа в социалните мрежи:

"Ксения Момчилова спечели второ място на световната купа по паркур, което е исторически успех! Гордея се с теб и се радвам, че всичките усилия, план, подготовка, работа и лишения донесоха нещо, което стопли сърцата на много хора! Когато се печели, заслугата е на състезателя. Когато се губи, вината е на треньора. Ти си истински шампион днес! Благодаря на всички за подкрепата!".

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG