Стойко Петков – учредител на Фондация „Благотворител”

Стойко Петков – учредител на Фондация „Благотворител”

Фондация „Благотворител” вече 20 години работи в полза на образованието в България! Целим да вдъхновим младите хора да се развиват, да учат и да прилагат наученото в живота си. 

Навлизаме в 20-ата годишнина на фондация „Благотворител“, припомнете ни обстоятелствата, които извикаха във Вас решението да учредите фондация с нестопанска цел.
– Превърнах импулса си да дарявам в организация, която осигурява прозрачност, доверие и възможност за дългосрочно развитие на добри практики.
За целия дълъг период на съществуването си, фондацията остава вярна на дейността и на целите си, положени в началото, а именно да работи и подпомага сферата на образованието в България, да подкрепя успешни млади хора, лишени от родителски грижи. Какви са плодовете на това постоянство?
– Плодовете на това постоянство са многобройните примери за подадена ръка навреме, постигнати победи и много успели млади хора.
Коя би била думата за Вас, която описва фондация „Благотворител“ през всички тези години?
– Думата е „устойчивост“.
Каква е нагласата Ви за бъдещето на фондацията?
– Фондация „Благотворител“ разполага с едно огромно богатство – общност от дарители, доброволци и получили подкрепа млади хора. Доверието и силната вяра в доброто са невероятна невидима спойка, и тя ще осигури приемственост и надграждане на страхотните проекти на фондацията./ngobg.info


 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG