Програма за саниране на многофамилни жилищни сгради по ПВУ - Етап I в Община Сливница

 Програма за саниране на многофамилни жилищни сгради по ПВУ - Етап I в Община Сливница

ОТНОСНО: процедура BG-RRP-4.023 „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост
Община Сливница Ви уведомява, че пет блока, на обща стойност 3 857 516,51 лв., са одобрени за безплатно саниране по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това са блоковете, находящи се на следните адреси:
Ул. „Паисий Хилендарски“ №40
Ул. „Максим Горки“ №12-14
Ул. „Ангел Кънчев“ №2
Ул. „Паисий Хилендарски“ №33
Ул. „Иван Вазов“ №23.
 
В началото на 2024 г. председателите на сдруженията на горните етажни собствености ще бъдат уведомени за това какви последващи действия трябва да се извършат.
 
Собствениците на останалите 13 блока, които са включени в резервния списък от първия етап на процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд“, могат да кандидатстват за финансиране от Етап II. За него е предвиден бюджет в размер на 282 470 400 лева. Одобрените сгради за участие в този етап на процедурата сгради ще получат до 80% безвъзмездна финансова помощ. Всяко сдружение на собствениците ще трябва да осигури самоучастие чрез собствен финансов ресурс в размер на 20% от стойността на допустимите разходи по проекта. Документите за кандидатстване се подават отново чрез общинските или районните администрации.
Допустими за участие и тук са всички многофамилни жилищни сгради в страната, управлявани по реда на ЗУЕС и проектирани преди 26 април 1999 г.
Крайният срок за кандидатстване е 16.01.2024 г., като в случай на липса на достатъчен интерес и подадени проекти на по-малка стойност от предвидения бюджет се предвижда срокът да бъде удължен до края на месец февруари 2024 г. Срокът за приемане на заявления за кандидатстване от община Сливница е 12.01.2024 г.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG