КОНКУРС НА ТЕМА "14 февруари ОПИЯНЕНИЕ НА СЪРЦЕТО, ОМАЯ НА УМА" В РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ

КОНКУРС НА ТЕМА
Университетската библиотека при Русенски университет „Ангел Кънчев“ обявява конкурсa ЛЮБОВИНА за поезия/проза на тема „14 февруари - ОПИЯНЕНИЕ НА СЪРЦЕТО, ОМАЯ НА УМА“. Инициативата се провежда за ТРЕТА поредна година и е насочена към майсторите на перото от област Русе. 
Художественотворческата изява е отворена за всички, които обичат да изразяват емоциите си чрез слово, а най-добрите произведения ще бъдат наградени на специална церемония. Амбицията на колектива на Университетската библиотека е отличените творби в изданията на конкурса от 2022, 2023 и настоящата 2024 г. да бъдат публикувани в специален сборник. 
Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи: 1-ва група - до 25 години, 2-ра група – над 26 години. Всеки кандидат може да се включи с една творба в прозаична форма и с до 3 лирически. 
Срокът за кандидатстване е до 5 февруари 2024 г. на e-mail: vivanova@uni-ruse.bg, или на място в библиотеката, Централен корпус, кабинет 1.440. 
Оценяването ще бъде извършено от експертна комисия по три критерия: 
1) креативност; 2) авторски принос; 3) езикова и стилистична култура. 
Обемът на творбите не трябва да надвишава 3 машинописни страници, формат А4. Важно условие е до този момент кандидатурите да не са публикувани в печатни и електронни издания (включително в социалните мрежи) и да не са давани за печат. Молим за конкурса да не бъдат предлагани материали, изпращани вече за оценяване на миналогодишното ни литературно предизвикателство. Необходимо е кандидатурите да съдържат информация за автора: имена; възраст; e-mail; телефон за контакт; месторабота/учащ.  
 
Очакваме Ви!
 
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG