Българският филм "Диада" ще има премиера във Виена през март

Българският филм

Премиерна прожекция на българския филм "Диада" на Яна Титова ще се състои във Виена на 10 март. Лентата ще бъде показана в Кино център - Виена (CineCenter Vienna), става ясно от Фейсбук събитие на организаторите от Сдружение "Societas Bulgarica".

На прожекцията ще присъства и актрисата Маргарита Стойкова, която играе главна роля в "Диада". Стойкова е на 19 години и е популярен YouTube влогър, а част от зрителите ще я познаят като Вени от сериала "Татковци".

Филмът "Диада" се фокусира върху историята на Дида, 16-годишно момиче, което живее в малък град и има голяма мечта - да замине при майка си в Америка, където да учи рисуване. Животът ѝ се преобръща, когато разбира, че разполага с броени часове, за да се доближи до целта си. Дори и най-добрата ѝ приятелка не може да помогне, а проблемите в училище правят задачата още по-сложна.

В основния актьорски състав влизат и редица имена като Иван Бърнев, Силвия Лулчева, Стоян Дойчев, Ирмена Чичикова, Цветан Алексиев, Васил Бинев, Жаклин Георгиева и други. За ролята на най-добрата приятелка на Дида, Ива, е избрана Петра Църноречка, ученичка в Националното музикално училище в София.

Филмът е заснет в Ямбол през лятото на 2022 година. Операторската работа е дело на Мартин Балкански, чиято жива непосредствена камера диша с героите на филма и неусетно потапя зрителя в атмосферата.

"Диада" е продукция на PORTOKAL, в копродукция с NO BLINK PICTURES, SONUS и RIGHT SOLUTIONS с подкрепата на Националния филмов център, Творческа Европа Медия и Национален фонд "Kултура" с разпространител NO BLINK Film. Продуценти са Ваня Райнова, Александър Алексиев и Ники Стоичков./dir.bg

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG