Кметът на община Кърджали се срещна с представители на бизнеса по покана на КРИБ

Кметът на община Кърджали се срещна с представители на бизнеса по покана на КРИБ

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн присъства на среща с представители на КРИБ – Кърджали по тяхна покана.

Пред кмета и неговия заместник - Даниел Делчев, бизнесмените поставиха наболели проблеми, отнасящи се до състоянието на пътищата, инфраструктурата, водоснабдяването и канализацията на крайградските зони за отдих, като и неугледните пътни артерии, водещи до Главатарци, Енчец и Брош. Акцентираха и върху темата за чистотата в града.

Представителите на бизнеса се интересуваха дали ще бъде „размразена“ идеята за мост от кв. „Възрожденци“ до Крайно село, дали ще бъдат изградени велоалеи.

Кметът Ерол Мюмюн благодари за поканата да присъства на срещана, инициирана от КРИБ.

„Работещ бизнес, означава развита и богата община. Като кмет заявявам, че община Кърджали ще работи ръка за ръка с местния бизнес. Ще работим в посока нашият бизнес да не търси препитание в други региони на страната.“, заяви Ерол Мюмюн.

Той пое ангажимент да осигурява работа на бизнеса в региона.

Подгответе тежката техника и екипите – това лято трябва да мирише на асфалт, обърна се Ерол Мюмюн към бизнеса.

Кметът очерта какво предстои да се случва в общината – усилени ремонтни дейности, включващи рехабилитацията на 17 улици в Кърджали, 5 общински пътя, саниране на 5 обществени сгради, на 3 детски градини, изпълнение на проекти за водоснабдяване и канализация на населени места, изграждане на многофункционална спортна площадка в кв. „Възрожденци“ и още много други проекти, за които е осигурено финансиране.

„Всичко това е залегнало в инвестиционната ни програма. Благодаря на народните представители от ДПС от Кърджали и на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.  Благодарение на неговото съдействие община Кърджали за първи път ще почувства какво е да получиш силна подкрепа от държавата.“, посочи Ерол Мюмюн.

Относно чистотата в града той заяви, че това е въпрос не само на дейността на общината, но опира и до гражданското самосъзнание на хората.

„Ние трябва да променим начина си на мислене и поведение. Да бъдем отговорни. Когато има нещо нередно, гражданите веднага да сезират компетентните органи.“, подчерта Ерол Мюмюн.

Тъй като въпросите към ръководството на общината са прекалено много, те ще бъдат обобщени и предадени в писмен вид, обобщи бившият председател на КРИБ –Кърджали доц. д-р Фахри Идриз.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG