Израел ще наеме 65 000 чужди строителни работници, за да замени палестинците

 Израел ще наеме 65 000 чужди строителни работници, за да замени палестинците

Израелското правителство обяви днес, че ще привлече 65 000 чуждестранни строителни работници от Индия, Шри Ланка и Узбекистан, за да бъде възобновено строителството на множество обекти, прекратено на 7 октомври, когато работещите на тях палестински строители бяха изпратени у дома в резултат на нападението срещу Израел от движението "Хамас", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Около 72 000 палестински строители работеха на строителни обекти в Израел преди нападението, но правителството ги уволни и не ги допусна обратно в Израел от съображения за сигурност.

В страната остават още около 20 000 чуждестранни работници, но почти половината строителни обекти са затворени поради недостига на работна ръка.

 

Говорител на израелското министерство на строителството и жилищната политика заяви, че нови групи чуждестранни работници се очаква да пристигнат в Израел още през следващите седмици, тъй като правителството се стреми да избегне прекъсвания в предлагането, което би създало риск от ново покачване на цените на недвижимите имоти, тъй като лихвените проценти в страната започват да падат./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG