Петролът леко поскъпва, тъй като американските добиви растат с по-малко от очакваното

 Петролът леко поскъпва, тъй като американските добиви растат с по-малко от очакваното

Цените на петрола се покачиха леко в днешната азиатска търговия, след като беше съобщено, че американските добиви ще нараснат минимално през следващите 12 месеца, което намали опасенията от пренасищане на пазара, предаде Ройтерс.

Фючърсите за сорта Брент от Северно море, който е референтен за европейския пазар, добавиха 38 цента или 0,5 на сто до 78,97 долара за барел.

Американският лек суров петрол поскъпна с 41 цента или 0,6 на сто до 73,72 долара за барел.

И двата сорта леко повишиха цената си и вчера, допълва БТА.

Американските добиви няма да надхвърлят регистрирания през декември 2023 г. рекорд от над 13,3 милиона барела дневно поне до февруари 2025 г., се посочва в прогноза на американската Агенция за енергийна информация (EIA). Агенцията намали прогнозата си за дневния ръст на добивите през 2024 г. със 120 000 барела дневно до 170 000 барела, което е значително под миналогодишното увеличение от 1,02 милиона барела дневно.

По-късно днес ще бъдат обявени официални данни за американските петролни запази. Очаква се запасите от суров петрол да са се увеличили през миналата седмица с 1,9 милиона барела, след като секторът преодоля проблемите, създадени от студеното време и ремонта на някои рафинерии./dir.bg

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG