Фондацията „Заедно в час“ е с нова платформа в помощ на учителите за събиране и анализ на данни от класната стая

Фондацията „Заедно в час“ е с нова платформа в помощ на учителите за събиране и анализ на данни от класната стая
Нова платформа Анкети за учене беше създадена по програмата Учим заедно на фондацията Заедно в час и реализирана с финансовата подкрепа на фондацията Америка за България. Платформата е първият инструмент в България, който позволява на учителите да провеждат с учениците апробирани анкети, да проследяват напредъка на възпитаниците си, и да сравняват уменията им с уменията на техни връстници от цялата страна, съобщават от образователния сайт prepodavame.bg, партньор за създаването на платформата.
 
Освен образователния сайт, партньори в реализирането на проекта са Институтът за изследвания в образованието и студиото Appolica.
 
Платформата е създадена в съвременния свят, в който все повече се говори за персонализирано учене и за нуждата училищното образование да познава по-добре индивидуалните нужди и интереси на учениците. Тя помага на учителите да открият реалните нужди на възпитаниците си и да работят целенасочено за развитието на уменията им. Анкети за учене е с безплатен достъп за учители и директори, допълват от prepodavame.bg.
 
Основната цел на платформата е да даде възможност на учителите да развиват различни умения на учениците си, базирайки се на данни за текущото ниво на развитие. Уменията за учене и емоционална интелигентност са ключови компетентности на двадесет и първи век, и е важно учителите да работят целенасочено с учениците си за тяхното подобряване, казва споделя Мариян Ранков, ръководител на програмата Учим заедно‘ на фондацията Заедно в час‘‘.
 
Освен за развитие на уменията на учениците, платформата е ценен инструмент за анализ на преподавателските умения на учителите. Чрез анкетата 7 сили на учителя” преподавателите могат да събират два пъти в година обратна връзка за своята работа и да анализират седем показателя за добра учителска практика. ngobg.info
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG