Обрат: Цените на петрола тръгнаха надолу след важна информация от САЩ

Обрат: Цените на петрола тръгнаха надолу след важна информация от САЩ

Цените на петрола тръгнаха надолу днес, след като представител на Федералния комитет за операции на открития пазар (структурата във Управлението за федерален резерв на САЩ, която взима решенията за нивото на лихвените проценти, бел. ред.) заяви, че намаляването на официалните ставки трябва да се отложи с поне още два месеца, а индикациите за устойчиво търсене и опасенията относно доставките могат да повишат цените през следващите дни, предаде Ройтерс.
 

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, поевтиняха с 38 цента или 0,5 на сто до 83,29 долара за барел. Още: Къде са най-евтини бензинът и дизелът в България: Цените в седмицата 17.02-23.02.24 Котировките на американския лек суров петрол се понижиха с 40 цента или 0,5 на сто до 78,21 долара, пише БТА.
 

Хората взимащи решенията във Фед трябва да отложат намаляването на лихвените проценти с поне още няколко месеца, за да видят дали скорошното покачване на инфлацията е сигнал за забавяне на напредъка към ценова стабилност или е просто "неравност по пътя", каза Кристофър Уолър от централната банка на САЩ. Още: МВФ: Банките да не бързат с намаляването на лихвите В същото време индикатори за търсенето на суровината, измервани от JPMorgan, показват нарастване на търсенето на петрол с 1,7 милиона барела на ден на месечна база към 21 февруари./actualno.com
 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG