"Юнайтед Груп" приключи сделката за придобиването на "Булсатком"

"Юнайтед Груп" (United Group), водещ доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, приключи успешно сделката по придобиването на "Булсатком" - доставчик на сателитна телевизия и интернет за домакинствата и бизнеса в България, съобщиха от компанията.

Придобиването е част от дългосрочната стратегия на "Юнайтед Груп" за разширяване и укрепване на пазарното присъствие в региона и стимулиране на бъдещите иновации за дигитално и свързано общество, заявяват още оттам.

"Успешното приключване на придобиването на "Булсатком" е добра новина за потребителите на силно фрагментирания пазар в този сектор в България. Това ще ни даде възможност да подобрим значително качеството на телевизионната им услуга, като предложим повече HD канали и достъп до над 30 000 заглавия във видеотеката на EON - водещата телевизионна платформа в Югоизточна Европа. Също така ще повишим значително и качеството на предлаганата им интернет услуга", посочва Николай Андреев, главен изпълнителен директор на "Виваком" и "Булсатком".

"Юнайтед Груп" стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на "Виваком", припомня БТА. У нас групата включва още медийната група "Нова Бродкастинг Груп" и вестник "Телеграф"./dir.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG