Кипи усилен ремонт в сградата на пожарната в Полски Тръмбеш

 Кипи усилен ремонт в сградата на пожарната в Полски Тръмбеш

Още в началото на 2023 г. е извършена доставка на строителни материали, дограма и врати. Ремонтирани са санитарните помещения на втория етаж, помещения за отдих, канцеларията на служителите по направление ДПК и ПД. Извършва се ремонт на отоплителната инсталация на сградата, като са доставени и монтирани от служителите радиаторни тела и тръбна арматура. Това довежда до повишена енергоефективност на сградата и намаляване разхода на пелети за отопление.

В края на 2023 г. са отпуснати средства за закупуване на материали за продължаване на ремонта в санитарните помещения, ръчни инструменти, домакински електроуреди, компресор, акумулаторна водоструйка, осветителни тела, кафе машина и мебели за кухнята на стойност около 8000 лв., фитнес оборудване на стойност 5000 лв.

През м.г. е доставено сертифицирано оборудване за дисциплината „Бойно разгръщане“ на стойност 9500 лв., подарък от СУ „Цанко Церковски“.

Предстои и смяна на остарелия водопровод на сградата, в която местната пожарна се намира от 40 г. Във всички кабинети ще има освежаване, а материалите все още са в кашони в коридорите. Щатът на службата е от 23-ма служители. През 2023 г. има двама новоназначени в оперативния състав на РСПБЗН, който е от общо 20 души – Драгомир Илиев и Добромир Кръстев. Към момента по щат има една вакантна длъжност за пожарникар, за която тече конкурс.

Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението„ в Полски Тръмбеш е участвала миналата година в ликвидирането на 199 произшествия, което с 24 по-малко от 2022 г. Намаляват пожарите с материални щети, но за сметка на това се увелича бройката на оказана техническа помощ. Това се дължи основно на добрата превантивна дейност, извършвана от служителите, въпреки климатичните условия през 2023 г., като предимно през второто полугодие се регистрираха екстремни засушавания в цялата страна, водещи до редица пожари, предимно в горски и полски масиви, информира началникът на РСПБЗН гл. инсп. Илиян Илиев, който е началник вече 8 години.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG