МЗХ: Кампанията по директни плащания ще започне когато имаме одобрени промени по Стратегически план

МЗХ: Кампанията по директни плащания ще започне когато имаме одобрени промени по Стратегически план

Кампанията по директни плащания може да започне в пълния й смисъл чак тогава, когато имаме одобрени промени по Стратегическия план на България за периода 2023-2027 г. Това заяви Дора Ненова, директор на дирекция Държавни помощи и регулации в МЗХ по време на изслушване на министъра на земеделието в рамките на Комисията по земеделието, храните и горите в Народното събрание.

Вчера имахме среща с колегите от Държавен фонд “Земеделие”, за да обсъдим различните възможности и промени. Ние не спираме да комуникираме с тях това, което знаем до момента и за което знаем, че няма да бъде променено, така че те да могат своевременно да настройват системите и да имат капацитет за прием. Точна дата кога ще има реална кампания с приключване на заявление, зависи изцяло от службите на Комисията. Това, което е поискано като допълнителна информация от ЕК ще да бъде представено в рамките на тази седмица. 

“В аграрния сектор има много тежка бюрокрация и аз съм убеден, че след това писмо, което мина сега от 20 министри, ще се вземат бързи и спешни мерки и зелена сделка и всичко останало ще направи крачка назад, ако трябва и повече от една, за да може това напрежение да се облечи. На финала на комуникацията с ЕК сме, остава още съвсем малко в очакване на отговори от Европейската комисия, а междувременно ние подготвяме всичко в аванс, така че когато получим положителен отговор от ЕК да стартираме Кампанията незабавно, а не тепърва да се готвим”, заяви от своя страна министърът на земеделието Кирил Вътев./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG