Димитър Бербатов представи Изпълкома, на когото ще разчита, ако стане президент на БФС

Димитър Бербатов представи Изпълкома, на когото ще разчита, ако стане президент на БФС

В Изпълнителния комитет на кандидат-президента влизат самият той, двама от най-близките му хора в екипа - Стилиян Петров и Мартин Петров, бившите селекционери на националния отбор Пламен Марков и Петър Хубчев, както и още юристи, икономисти, финансисти, включително и действащите кметове на Пловдив и Благоевград.

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов и неговият екип, включващ бившите му съотборници в националния отбор Стилиян и Мартин Петров, дадоха пресконференция няколко дни преди провеждането на Конгреса този петък (15 март).

На срещата Бербатов и неговите приближени представиха и Изпълнителния комитет, на когото ще разчитат, ако спечелят изборите.

 

В Изпълкома влизат общо 15 души, сред които Бербатов, Мартин и Стилиян, както и други добре познати футболни лица като Петър Хубчев и Пламен Марков. В списъка присъстват още юристи, икономисти, финансисти, включително и действащите кметове на Пловдив и Благоевград.

Изпълком на Димтиър Бербатов: Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Ясна Ставрева, Петър Хубчев, Христо Борисов, Атанас Пеканов, Пламен Марков, Георги Владов, проф. Георги Попов – работи към УЕФА, Дарин Маджаров, Петър Ганев, Велизар Величков, Костадин Димитров – кмет на Пловдив и Методи Байкушев – кмет на Благоевград.

"Опитали сме да имаме различен микс от футболни хора, юристи, икономисти, финансисти, хора, които правят футбола, какъвто е – бизнес продукт", заяви кандидат-президентът Бербатов.

"Когато имаш правилния човек с правилните разбирания и с правилния морален компас. Когато имаш хора тесни специалисти ще се уча от тях в отделни аспекти. Сменихме някои имена, защото времената се променят. Човек се развива. Някои от хората са в залата и продължават да са с нас. Аз не се плаша, когато трябва да се стигне до определени решения. Аз не подценявам качествата на нито един. Продължаваме и действаме напред. Каузата е по-голяма от всички нас. Те имат моето уважение", продължи той.

Рекордьорът по голове с екипа на националния отбор на България сподели още очакванията си за предстоящия Конгрес в края на седмицата.

"В рамките на три години обиколихме три пъти страната. Никой не го е правил. Искаме нещата да приключат на 15-и и всъщност да започнат на 15-и. Призоваваме и вас медиите да бъдат допуснати на Конгреса. Ако нямаш какво да криеш, нямаш основания да не ги пуснеш да отразяват в залата", коментира бившият играч на ЦСКА, Байер Леверкузен, Тотнъм, Манчестър Юнайтед и други.

"Готови сме Конгресът да бъде проведен по правилния начин. Аз вярвам в нашата победа – побеждаваме, защото клубовете са решили. Уставът казва, че решенията влизат незабавно в сила. Това означава, че новоизбраният президент и екипът му трябва да заемат мястото в Бояна в понеделник от 18 март. Решенията влизат в сила незабавно. Толкова е елементарно. При провеждането на честен Конгрес, който да спечели на 18 се явява горе, за да започне да работи и да му се даде достъпа. На 18 сутринта вие трябва да се горе на Бояна. Трябва да има тази прозрачност. Има тънък момент, че някой от кандидатите са на работа в БФС. Те ще влязат без проблеми", завърши Димитър Бербатов./bntnews.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG