Zara Tech Spring 2024г. - ТЕХНОЛОГИЧЕН ФЕСТИВАЛ В СТАРА ЗАГОРА

Zara Tech Spring 2024г. - ТЕХНОЛОГИЧЕН ФЕСТИВАЛ В СТАРА ЗАГОРА

От 13 до 21 април 2024 в Стара Загора ще се проведе второто издание на технологичния фестивал Zara Tech Spring. Организатор е Асоциация IT Стара Загора, а целта на инициативата е да събере местната IT общност, като постави важни теми и водещи тенденции в сектора през 2024.

Zara Tech Spring се завръща в нов формат. Фестивалът стартира с уикенд събитие на 13 и 14 април, насочено към IT специалистите в града и региона. В рамките на два пълни дни водещи лектори ще споделят знания и опит. Те ще очертаят настоящите и бъдещите тенденциите в някои от най-актуалните технологични направления:

  • изкуствен интелект (AI),

  • machine learning,

  • облачни технологии,

  • киберсигурност,

  • различни DEV Talks,

  • Startups

  • и други.

На сайта www.zaratech.bg вече са публикувани лекторите.

Очаква се в двата дни да презентират близо 20 професионалисти от водещи компании в България.

Организаторите от IT Стара Загора споделят, че както и миналата година голяма част от лекторите са стартирали своя път от Стара Загора, а днес заемат ключови позиции в различни български и международни организации.

Официалното откриване ще бъде в 10:00 часа на 13 април в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора.

„Свръх Конференция за ученици“.

На 15 април предстои „Свръх Конференция за ученици“. Събитието ще събере ученици от гимназиите в града и региона и ще ги срещне с вдъхновяващи специалисти от различни сфери.

Целта е младежите да научат повече за възможностите за реализация в професиите на бъдещето като почерпят опит от успешни хора в България. Събитието ще бъде интерактивно, ще насърчи активното участие на учениците и всеки от тях ще получи сертификат за участие.

Работилницата за момичета Rails Girls Stara Zagora.

За втори път в рамките на Zara Tech Spring ще се проведе и работилницата за момичета Rails Girls Stara Zagora. Световната инициатива стъпва отново в града, за да помогне на нови 30 дами без опит в програмирането да се докоснат за първи път до технологиите с помощта на опитни ментори.

Кандидатстването вече е отворено на bit.ly/4cozBVS.

Участието във всички събития от Zara Tech Spring 2024 е безплатно благодарение на генералния партньор на инициативата - хостинг компанията SiteGround. Към партньорите на фестивала се присъединяват и Европейският цифров иновационен хъб “Загоре”, компанията IBM и IT фирми от града и региона.

Благотворителна кауза за организирането на Годишния хакатон за ученици през месец юни.

Участниците имат възможност да закупят и дарителски билет с благотворителна кауза - приходите ще отидат за организирането на Годишния хакатон за ученици през месец юни.

Събитията са безплатни и отворени за всички с интерес към сферата на информационните технологии.

За повече информация и регистрация за събитията - www.zaratech.bg, както и на страниците в социалните мрежи FacebookLinkedin и Instagram.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG