Филмът за Тръмп с Мария Бакалова и "Безсрамните" на Константин Божанов са в официалната селекция в Кан

Филмът за Тръмп с Мария Бакалова и

Номинираната за "ОСКАР" българска актриса Мария Бакалова ще изиграе първата жена на Доналд Тръмп и майка на три от децата му - родената в Чехословакия Ивана. Себастиан Стан, познат от вселената на Marvel, ще се превъплъти в бившия президент на САЩ на младини.

Обявен като разказ за властта и амбицията, ситуиран в свят на корупция и измама, "Стажантът" ще разгледа усилията на Тръмп да изгради своя бизнес с недвижими имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години, както и ще проследи началото на отношенията му със скандалния адвокат Рой Кон (в ролята влиза носителят на "Еми" и "Златен Глобус" Джереми Стронг).

Мария Бакалова не за първи път е в официалната селекция на Кан. През 2021 г. филмът с нейно участие "Жените наистина плачат" на Мина Милева и Весела Казакова беше показан в паралелната секция "Особен поглед".

Веднага след обявяването на тази новина всички анализатори, които се занимават с прогнозите за предстоящите награди "ОСКАР", обявиха Мария Бакалова за почти сигурен претендент за номинация за наградите "ОСКАР" през 2025 година в категорията "Най-добра поддържаща женска роля". Това би била втора номинация за Мария в същата категория, едва четири години след успеха ѝ с "Борат 2".

Тази година сред филмите в "Особен поглед" е и "Безсрамните" (The Shameless) на режисьора и сценарист Константин Божанов ("Аве", "И после светлина"). Божанов е и съссценарист на филма "Добрият шофьор" на режисьора Тонислав Христов.

"Безсрамните" - копродукция на Франция, Швейцария и България, е с участието на индийски актьори, сред които Мита Васишт, Танмей Данания и Аурошика Дей.

Филмът разказва за забранената любов между две момичета в строго патриархална страна.  Любовната история проследява борбата на двете жени в едно потисническо общество с вкоренени патриархални традиции.

Световната премиера на дебютния филм на Божанов "Аве" се състоя в паралелната програма "Седмица на критиката" в Кан през 2011 г.

77-ото издание на фестивала в Кан ще се проведе от 14 до 25 май. Председател на журито ще бъде американската режисьорка Грета Гъруиг./dir.bg

 

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG