Вече е ясно кои са отличените в деветото издание на Програма „Най-изявените млади личности на България“

Вече е ясно кои са отличените в деветото издание на Програма „Най-изявените млади личности на България“
Вече са известни имената на десетте млади българи, които 32-членно жури избра да отличи по Програма „Най-изявените млади личности на България“ за 2024 г. Програмата се организира за девета година от Международна младежка камара - България (Junior Chamber International Bulgaria - JCI Bulgaria) и е част от световната програма „Най-изявените млади личности“ (The Outstanding Young Persons – TOYP) на Junior Chamber International (JCI).
 
През изминалия уикенд в София Тех Парк се проведе церемонията по награждаване на деветото издание на програмата в България. Целта е всяка година да бъдат отличени млади хора, които изпъкват с качествата си в десет области на развитие и които могат да послужат за пример и вдъхновение на други млади хора.
 
Тази година сред избраните за отличие млади българи са:
  • Свилен Рангелов (съ-основател и главен изпълнителен директор на Dronamics - първата в света авиокомпания за товарни дронове) в категория “Бизнес, икономика и/или предприемачество”
  • Велислава Христова (адвокат, квалифициран по българско и английско право; специализира в областта на международния арбитраж) в категория “Политически, правни и/или държавни въпроси”
  • Александър Ангелов (член на управителния съвет на Сдружение “Център за творческо обучение” и Сдружение “Учители в облака”) в категория “Академично лидерство и/или постижение”
  • Коста Каракашян (режисьор, продуцент, хореограф и писател, изследващ развиването на емпатия чрез танц, кино и образование) в категория “Културно постижение”
  • Георги Ненов (пионер в подкаст средата у нас със своя подкаст “Свръхчовекът с Георги Ненов”) в категория “Морално лидерство и/или опазване на околната среда”
  • Владислав Николов (създател на кампанията за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета “Аз вярвам и помагам”) в категория “Принос към децата, световния мир и/или човешките права”
  • Бистра Иванова (съосновател и председател на Мулти култи колектив; национален координатор на портала на ЕС за интеграция на мигранти EWSI) в категория “Хуманитарно и доброволческо лидерство и/или постижение”
  • Константин Рангелов (съосновател и технически директор на Dronamics - първата в света авиокомпания за товарни дронове) в категория “Наука и/или технологично развитие”
  • Нургюл Салимова (българска шахматистка, европейска клубна и отборна шампионка при жените и втора на Световната купа по шах) в категория “Личностно развитие и/или постижение”
  • Валентина Миланова (основател и главен изпълнителен директор на Daye - компания, която революционизира гинекологичното здраве с патентовани продукти и услуги) в категория “Иновация в медицината”
Избраните десет млади българи ще бъдат номинирани за световния формат на програмата, който се провежда от 1952 г. Награждаването на отличените на световно ниво ще се проведе по време на Световния конгрес на JCI, който ще се проведе в началото на ноември в Тайван.
 
През годините в програмата са отличени изключителни личности като Джон Ф. Кенеди (1946), Елвис Пресли (1970), Кристофър Рийв (1981), Джеки Чан (1988), Антъни Робинс (1995), Мишел Йео (2002) и много други.
 
Още с първото издание на програмата в България една от отличените – София Калинова – бива призната и за една от 10-те най-изявени млади личности в света за 2015 г. Доц. д-р Йорданка Глухчева и Катерина Ковачева достигат полуфинал на международния формат съответно през 2017 г. и 2019 г. А през 2023 г. двама от отличените – д-р инж. Веселина Узунова и Александър Алексиев – се нареждат сред топ 30 на света, с което се затвърждава силният потенциал на младите таланти в България.
 
Повече подробности за отличените и програмата в България може да намерите на официалния сайт: http://toyp.jci.bg./ngobg.info


 

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG