Цените на петрола поеха в неочаквана посока

 Цените на петрола поеха в неочаквана посока

Цените на петрола неочаквано се понижиха в сутрешната  търговия, предаде Ройтерс. Основната причина е, че ураганът, който удари ключов център за производство на петрол в Тексас, САЩ, причини по-малко щети, отколкото пазарите очакваха, облекчавайки опасенията за доставките.

Фючърсите на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижиха с 22 цента до 85,53 долара за барел.

Американският лек суров петрол поевтиня с 24 цента до 82,09 долара за барел.

"Има известно отслабване при цените на петрола през днешната сесия, тъй като участниците на пазара очакват потенциален напредък в преговорите за прекратяване на огъня в Близкия изток, докато въздействието на урагана "Берил" върху прекъсването на доставките е по-ограничено от това, което първоначално се очакваше", обясниха анализаторите на IG.

Въпреки че рафиниране на петрол се забави и някои производствени обекти бяха евакуирани, големите рафинерии по американското крайбрежие на Мексиканския залив изглежда бяха минимално засегнати от урагана "Берил", който отслабна в тропическа буря, след като удари бреговете на Тексас./actualno.com

 

 
Прибави коментар
   
Име * : 
Град :
Коментар * : 
 
Прибави
 
 

WebDesignBG