Дъщерята на оцелял след 4 месеца в кома падна от 2 метра с колело

Дъщерята на оцелял след 4 месеца в кома падна от 2 метра с колело

Атанас Граматиков катастрофа с мотор и едва оцеля, сега детето му е с мозъчно сътресение

 

Снимка: struma.bg
 

 

8-годишно момиченце от Сандански е паднало с велосипеда си от 2 метра височина от необезопасен тротоар в курортния град, предаде struma.bg. Детето е със сътресение на мозъка. То е закарано в болница.Съседка видяла безпомощното дете и се притекла на помощ. След това го завела при майката, която изпуснала само за минути от погледа си детето, като влязла в къщата да вземе нещо. Веднага го завели в Спешна помощ, където след направени му скенер, ехограф и др. изследвания. Детето е настанено в хирургия на санданската болница. 29-годишната майка на пострадалото дете Христина Златинова е останала като придружител на дъщеря си. 

През сълзи от преживения ужас тя разказа: "Влязох вътре за малко, Пламенка остана на улицата с колелото, когато едно дете дойде да ми каже, че е паднала от 2 метра височина. Уплаших се много, за миг си помислих най-лошото. Хукнах навън и в този момент една съседка ми я водеше. Тя беше в съзнание, с охлузвания по носа и краката. Слава богу, че е бил малкият дявол, мина критичният период, в който детето се наблюдава да не изпадне в кома. Благодаря на Бог, че детето ми оцеля, благодаря и на лекарите за бързите и адекватни действия. Дано никога повече не изживявам този ужас, който преживях".

Стана ясно, че малката Пламена е дъщеря на Атанас Граматиков, който, както „Струма“ писа, оцеля по чудо с разхерметизиран мозък, потрошен в зверска катастрофа с мотор. След 4 месеца кома и 9 операции той е на крака и се движи с помощта на патерица, като призна, че се е преборил за живота си, крепен от обичта му към дъщеричката Пламена. Той е настанен в неврология в болница „Св. Врач“. В момента Атанас е на системи за подхранване на мускулатурата, също и за мозъка.

Както изданието писа, Атанас се нуждае от операция на единия крак, на който трябва да се постави изкуствена става, тъй като кракът му е по-къс с 3 см, след като бедрената кост е хлътнала в таза при катастрофата и е срастнала така, докато е бил 4 месеца в кома.

„Ако имах 5000 лева, бих се оперирал още веднъж, защото така е трудно, цялата стойка се е изменила и не мога да се изправя както трябва заради по-късия крак. Аз съм трудостроен първа група с придружител и получавам 200 лв. пенсия, от които няма как да пестя, за да платя новата става. Сега се надявам да стане някакво чудо и да успея да събера необходимите средства, с които да се подложа на поредната операция и да осъществя мечтата си да ходя без помощни средства, сподели пред репортер на „Струма“ преди броени дни санданчанинът Атанас. Сега той преживя нов ужас около инцидента с дъщеричката си и е благодарен на Господ и на лекарите, че тя е добре. 
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG