Внимание: Неправилно синхронизирани светофари на булеварда на смъртта "Джеймс Баучер" в Благоевград застрашават живота на пешеходци и шофьори ежедневно /снимки/

Внимание: Неправилно синхронизирани светофари на булеварда на смъртта

Неправилно синхронизирани светофари на добилия скандална известност булевард на смъртта "Джеймс Баучер" в Благоевград, които позволяват едновременното пресичане на пешеходци и на автомобили през пешеходните пътеки, превръщат кръстовището в „борба за предимство“. Единият от светофарите, който е поставен на кръстовището на "Васил Левски" и "Джеймс Баучер" при десен завой светва зелено.

В последните 10 секунди от зеления сигнал се подава и зелена светлина за пешеходци от срещуположния на него светофар и ако си шофьор попадаш в ситуация или да останеш в кръстовището, или да пометеш пешеходец. Чл. 119 на Закона за движение по пътищата гласи следното:

"При приближаване към пешеходна пътека, водачът на не релсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека, или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре. На кръстовище с неправилно регулирани светофари обаче, шофьорът се принуждава или да отнеме предимството на пешеходците или да остане в кръстовището, превръщайки се в пречка за другите автомобили-получили сигнал за преминаване".

Ежедневно на булеварда е пълна лудница от автомобили, които надуват клаксони карайки се на шофьорите преди тях. Именно това е проблемът. Решил да мине заедно с пешеходците шофьорът, за да ги пропусне спира, другият след него се изнервя и ситуацията е страшна.

Джеймс Баучер е булевардът с най-много станали катастрофи, някой от тях завършили със смърт на пешеходци.

Дали проблема е в светофарите, очакваме компетентните институции да се произнесат.

А. Николаева / struma.com

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG