Всички грехове

Всички грехове

Срещу колко пари бихте се навили да разкажете в квартала, пред блока или на семейно гости най-срамните си тайни, най-мръсните си преживявания, най-долните си страсти и изродени фамилни отношения?

 

Кажете някаква сума. А ако ви предложат да я утроят и да се изтъпаните пред цяла България, за да чуе и баба ви, майката на съученичето по чин на сина ви, жената, от която всеки ден си купувате цигари, както и чистачката от входа? Сигурно ви се иска, но няма да посмеете, ако сте в графата средностатистическо семейство, дори месечният ви бюджет да е под минимума за страната.

 

Вашите тайни най-вероятно засягат мераците на мъжа ви да подсвирква по улицата на фусти, ужасните отношения с тъщата или свекървата, може би дядо ви е лишил чичото-пияница от наследство, детето ви пуши трева, а братовчедката често си ляга с мъже на първа среща, племенника се е осъзнал като гей и иска да си сменя пола, а според семейния съвет балдъзата май проституира в Италия, защото не може така с лекота да печели толкова пари. О, да, благоверният ви е кръшнал, заради което сте се сбили. Ако срамотиите на семейството отиват и по-далеч, например - шамарите са ежедневие, а празните бутилки под леглото са любимата играчка на хлапето, със сигурност сте или все някога ще бъдете статистика в криминалната хроника. Тези работи са част от живота не само в една малка и неуредена държава, ами навсякъде по света.

 

Групов секс, секс за пари, фуклявене с апартаменти, купени чрез секс за пари между мъже, разврат на мъже с мъже и жени, изнасилвания, непрестанен алкохолизъм, дрога, 10 000 евро за една нощ като компаньонка, чужди мъже, случайни мъже, афиширане на хомосексуалност, пардон, на всякаква сексуалност, безконечни изневери.

 

Седемте смъртни гряха и десетте Божи заповеди, май засега само без „Не убивай", не могат да смогнат на този 1 час в понеделник вечерта, в който най-известните персони в държавата се разплямпаха за личните си преживявания под формата на игра за споделяне във „ВИП Брадър". С малко сополи и ред сълзи, но без абсолютно никакво притеснение, шестата по красота в света, най-лъскавия паркетен лъв, музикални величия, танцувални акробати, водещи и курви, накараха и най-циничния, изтръпнал, обръгнал и с богато мръсно минало тв зрител да зяпне в тотален потрес.

 

„ВИП Брадър" 2014 и въобще формата на Големия брат е най-доброто шоу. То си гони неговите си цели, няма какво да ги коментираме, но постига и други.

 

Как е възможно Жени Калканджиева, най-успешната Мис България досега, да каже по телевизията, докато я гледа майка й, която се грижи за детето й вместо нея сега, че не й пука от изневерите на инфантилния й съпруг Тачо, щото била широкоскроена. Доказателство - обичали да правят групов секс. Тачо, завалията, пък не му й мигна окото, сигурно защото е станал разноглед от съпруга и любовница на едно място пред камерите, докато колегата в конкурсите за красота на жена му Мистър Мартин някой си, за да докаже, че не е гей, разкри, че е спал с Калканджиева. Голям праз дотук.

 

Играта на споделяне обаче се развихри, хитро подплътена от продуцентите с обилно количество алкохол, така че знаменитостите да се почувстват в свои води. Обади се и любовницата на съпруга-мечта, окаяно създание, което предизвиква повече жал, защото си убеден, че освен пластични интервенции то е претърпяло и лоботомия, и гордо се похвали, че пък на нея й дали 10 000 евро, за да е компаньонка за една нощ. Компаньонки от цял свят, засрамете се. Нейната мозъчна клетка може да е самотна, но е най-скъпо платената, понеже ние, наивниците, сме убедени, че разликата между компаньонката и проститутката е именно в приятната компания с беседи и дълбокомислени разсъждения, която първата умее да прави.

 

Ако имате син, изпъдете го от хола, идва ред на Евгени Минчев. Дори синът ви да е гей, няма лошо, важното е да не разбира никога, че в тъмните дебри на човешкото падение броди моралната педерастия. За паркетния гъз, повишен от себе си в лъв, лорд, пиар и не знам още какво, е повод за себеизтъкване, че е поръчван за секс срещу пари. С кокетното от негова страна уточнение, че с „малко секс за много пари", естествено, от мъже, е изплатил цял един апартамент. А имал общо 15 апартамента...

 

След като се напи като ватман, авторът на трудове за най-стилните българи, както и апотеоза в литературата „Живот на педал", блъсна няколко грамадни кубчета по Йорданка Христова, която пък току що беше признала, че дъщеря й е лесбийка, но вече се дразнеше от буйстването на лорда и не искаше повече да играе. „Долна комунистическа певица", кресна Минчев по любимката не само на Кастро, а и на баби, майки и повечето израсли с естрадата, които в този миг сигурно са си запушили ушите от обида. Тя обаче не му остана длъжна и отвърна: „Ебати педала".

 

На този фон изнасилената фолкпевица Кали, алкохолиците Камелия Тодорова и Влади Въргала, спящият и с мъже, и с жени, но мечтаещ за дете танцьор Наско Месечков, новоизлюпената лесбийка Албена Вулева, мачкащата чаршафите на политик Елена Кучкова, която все пак е плеймейтка и й е простено да прави секс за пари, не успяха дори да блеснат в споделянето на мърляви тайни. А най-нормален се оказа не особено известният като рапър Стефан Иванов, но пък син на големия актьор Иван Иванов, който простичко си призна, че пуши трева, няма работа и дължи пари. Ангелче!

 

Цялото това съзвездие, този метеоритен дъжд от падащи в очите на хората звезди, гастролира нон стоп по вестници, списания, всякакви информационни канали. Често за тях се появяват спекулации, жълтении, пикантерии. Те самите се оплакват, че са в устите на хората, че заради славата в тази малка държавица, берат ядове и страдат от писанията по техен адрес.

 

От позицията на професионално ангажиран с любопитни истории човек, искам да попитам - за чий Дявол се изложихте така сами?! Не е опит за морал, опазил Господ, не е сочене с пръст, нито някаква изкривена поза на консерватизъм. Средата ви е такава, случили са ви се тези неща, напълно извън рамката на общоприетите норми. Не е в това проблемът. Защо го разказвате? Защо сваляте и без това оцапаните си маски на ВИП-ове? Сега ще завалят едни коментари: „Каквито ВИП-овете, такава и държавата", „Те и политиците са същите", „То и в нормалните семейства стават тия работи".

 

Не, и в това не е проблемът.

 

Ще кажете, за пари се излагат така. Да де, ама няма пачка, която да те принуди да разкажеш най-долнопробните неща от живота си пред камера доброволно. Дори да си се омаял от алкохол, а дрогата в този момент зверски да ти липсва, по дяволите, показват те по телевизията. Гледат те близките ти, съсипваш ги.

 

Всъщност, даже и в това не е проблемът. То семейството ти те знае що за стока си. Ала все пак, не ти ли хрумва да упражниш малко от незаличената ти воля, за да не лъсва това брутално морално разложение, което те е прояло. В крайна сметка явно всеки в този т.нар. елит, в този кръг на Ада, се има за абсолютно недосегаем и безнаказан, гордее се с пороците си и не смята, че популярността върви ръка за ръка с примера за подражание. Не, никой не смята, че носи някаква отговорност.

 

ВИП-ът може само да ползва. Да бъде канен, ласкан, интервюиран, сниман. Той консумира благата на факта, че е известен. А благата не са малко. Едно от тях е изобщо те поканят в шоу за звезди и ти плащат за това. После с тези пари, плюс заделените от секса, ще си купи апартамент, нали? В замяна сваля маската, а зад нея - нищо. Дори червеите, дето са го яли, са умрели от срам. /Христина Владимирова

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG