Преглед на националния печат

Преглед на националния печат

„Труд“

Здравната вноска остава 8% до 2017 г.

Здравната вноска ще остане 8% до 2017 г., става ясно от анализа към проектобюджета на държавата за догодина. Здравната система обаче ще разполага с повече средства - т.г. те са били 3,496 млрд. лева (или 11,3% от общите държавни разходи), а за догодина се предвиждат да са 3,886 млрд. лева (или 12,5% от общите разходи).

 

Бюлетините от Костинброд били негодни за вот

Откритите в печатницата в Костинброд 351075 бюлетини не били годни да се използват за гласуване, защото не били отделени по 50 броя в кочан, както изисква Изборният кодекс. Това се разбра в Софийския градски съд от разпита на вещите лица, изготвили експертиза на книжата, иззети от печатницата в Костинброд преди парламентарните избори през 2013 г.

 

„24 часа“

Съдят адвоката Николай Велков за укриване на данъци за 942 000 лв. от акции в КТБ

Окръжният съд в Пазарджик започна дело за укриване на данъци за 942 183 лв. срещу Николай Велков, един от първите собственици на КТБ.

 

Червена секретарка откраднала алени прашки и червило от хипермаркет

Червени прашки за 6,99 лв. и червило за 4,19 лв. откраднала като 14-годишна Стоя - Александрина Витанова, която по времето на парламентарния шеф Михаил Миков работеше в пресцентъра на НС, а сега помага на "Позитано" 20.

 

„Монитор“

НАТО ни пази с US танкове от Русия

150 танка и бронирана техника на въоръжените сили на САЩ ще бъдат разположени в няколко страни членки на НАТО в Източна Европа, сред които вероятно и България. Мисията на военните машини ще бъде пазят територията ни от евентуална руска агресия. Това стана ясно от изказване на главнокомандващия американските сухопътни сили в Европа ген. Бен Ходжис.

 

ЮНЕСКО си постла чипровски килим

ЮНЕСКО си хареса чипровските килими. Това стана факт, след като Междуправителственият комитет на организацията за опазване на нематериалното културно наследство, който заседава в Париж от понеделник, единодушно вписа традицията за производство на килими в списъка със световните наследства.

 

„Капитал Daily“

Дефицит и още дългове в Бюджет 2015

Бюджетът за следващата година не е революционен: държавата пак ще харчи повече, отколкото е събрала, а бизнесът ще получи още малко тежести. Дългът ще продължи да расте. Ключовата новина е, че правителството планира да свие държавния си апарат, като се цели в 10% спестяване в разходите от заплати.

 

Държавата договори изгоден външен заем

Четири са банките, които ще отпуснат краткосрочен мостов заем на държавата за покриване на разходите до края на годината. Това са американската Citibank, британска HSBC, френската група Societe Genеrale и Уникредит Булбанк. Общата сума, която ще осигурят за половин година, е 1.3 млрд. евро (2.54 млрд. лв.) при лихва от 0.9% и добавка от 0.4% за такси и комисиони.

 

„Сега“

България ще има рекорден дълг и голям дефицит догодина

Кретаща икономика, рекорди с държавния дълг и мъчителна битка с бюджетния дефицит ще бележат новата 2015 година. Такива са прогнозите на Министерството на финансите, което вчера публикува проектобюджета за догодина и очакванията си за развитието на България през идните 3 години. От документите става ясно, че през 2015 г. правителството ще се опита да дисциплинира държавните разходи, но въпреки това "дупката" в хазната ще остане голяма и ще се наложи взимането на 8.1 млрд. лева нови дългове.

 

САЩ може да пратят танкове у нас заради Украйна

България е една от страните, в които САЩ може да разположат бронирана техника като част от операция "Атлантическа решителност". Нейната цел е да успокои членовете на НАТО по източния фланг, които са притеснени от действията на Русия в Украйна. Това стана ясно от изказване на главнокомандващия сухопътните сили на САЩ в Европа генерал Бен Ходжис пред "Франс прес", цитиран от "Инкуайърър".

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG