Рибар се удави в Струма, докато опитва да си откачи въдицата

Рибар се удави в Струма, докато опитва да си откачи въдицата

33-годишният Георги Георгиев от Бобов дол се удави в река Струма, докато се опитва да откачи въдицата си, заплела се в клони на дъното. Младият мъж, който бил на риболов в района на село Четирци, паднал в реката около 16:45 часа във вторник и изчезнал, пише Struma.bg.

Тялото му е извадено от водата след почти 24-часово издирване. Обадил се е колега на младия мъж, ловял риба на около 100-ина метра от него, казаха от полицията, които получили сигнала „за помощ” през централата на 112.

„Търсихме го с други колеги по реката до тъмно, но така и не го видяхме, дойдоха от пожарната и с тях обикаляхме, но нищо”, разказват въдичари, станали свидетели на инцидента. Според тях Георгиев не можел да плува.

След искане от страна на полицията в сряда сутринта пристигнал екип леководолази от Пловдив, които след няколкочасово търсене извадили трупа на младия рибар от реката.

Беше попаднал в подводна яма, шансовете за излизане от такова препятствие имат само добри, тренирани плувци, разказали леководолазите, които допълнили, че цялото дъно на реката е в ями, като има и много дънери, коренища и отпадъци, явно довлечени от водите на реката, когато преди няколко месеца е била по-пълноводна.

Трупът на Георгиев е намерен на три метра от мястото, където е паднал в реката, казаха леководолазите.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG