Пешо Сумиста готви сензационно бягство от затвора

Пешо Сумиста готви сензационно бягство от затвора

Петър Стоянов-Сумиста, тартор на бандата за поръчкови убийства "Килърите", подготвя бягството си от затвора и от България по примера на безследно изчезналия затворник Николай Николов-Шатката. Това разкриха сензационно надзиратели от Варненския затвор, където страховитият мафиот излежава присъдата си, пише столичен седмичник.Някогашният шеф на Българската федерация по сумо лежи в затвора в морската столица, след като бе осъден на 19 години затвор като бос на фабриката за поръчкови екзекуции "Килърите". Стоянов бе признат за виновен на две съдебни инстанции за поръчител на разстрелите на шуменския гангстер от СИК Румен Рачев, както и за убийството на търновския адвокат Петър Лупов. 

И двете убийства са във връзка със съдебни дела, водени от някогашния акционер във фалиралата "Тракия банк" Георги Вълев срещу вдовицата на друг банкер - Емил Кюлев. След убийството на Кюлев. за което е подозирана пак бандата на Пешо Сумиста, някогашният акционер в погълнатата "Тракия банк" Вълев започва отстрелването на ортаците си, спечелили извънсъдебното споразумение с Весела Кюлева за изплащане на 12 милиона лева.

И докато Георги Вълев лежи в килия за смъртници в затвора във Варна, то личния му килър Пешо Сумиста се радва на добро отношение от страна на затворническите шефове на пандиза в морската столица. За последната година 130-килограмовият главорез е напускал затвора рекордните 37 пъти, като всичките му излизания формално са оформени като посещения при зъболекар във Варненския стоматологичен център.

Според мълвата, която обикаля затвора във Варна, а и родния ъндърграунд, Пешо Сумиста вече е успял да издейства маршрут, по който да избяга от затвора и от България преди решението на Върховния касационен съд, който най-вероятно ще го осъди окончателно да лежи за 19 години в затвора.

"Сумиста се е договорил с прокурора от Окръжна прокуратура във Варна Милен Ставрев да се изниже от страната срещу 200 000 лева. Той самият не разполага с тези пари, но те ще му бъдат предоставени от един енергиен олигарх, по чиято заръка Стоянов и хората му ликвидираха Юри Галев", твърдят източници.

Случайно или не, но именно на прокурора Милен Ганев е било възложено да направи проверка за честите излизания на Сумиста от затвора във Варна. Магистратът обаче не намерил нищо скандално в 37-те излизания на страховития убиец от затвора и написал в становището си, че няма опасност Стоянов да избяга.

"Да, ама не! Нека варненските прокурори обяснят защо Сумиста е засичан неколкократно в хотел "Капитол" на срещи в Весо Руския, който вади фалшиви паспорти и прекарва хора през пристанището, качвайки ги на грузински кораби", коментират в ъндърграунда.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG