Шест рецепти за щастие всеки ден

Шест рецепти за щастие всеки ден

Достоверна дефиниция на този феномен просто не съществуват. Едно от най-разпространените обяснения е, че щастието това е състояние на удовлетвореност от условията на живот. Естествено всеки човек е отделна и уникална личност със своите материални и духовни потребности. И всеки търси своето щастие, сред хиляди обстоятелства и условия, които се срещат по жизнения му път.

Независимо от това съществуват няколко универсални рецепти, които помагат на човек, дори и да не се сдобие с пълно щастие, то поне съществено да се приближи до него и да усети малките радости от живота.

Ако става дума пък за „биологията на щастието”, цялата работа тук е в хормоните, наличието на които и обуславя състоянието на дълбоко удовлетворение от това което става около вас. На първо място това са хормоните ендорфини и серотонин – тъй наречените хормони на щастието. Ето защо прекият път към това да се почувствате щастливи е да се повиши по някакъв начинн нивото на тези хормони.

Производство на хормони

Необходими са физически натоварвания. Искате да станете по-щастливи. Излезте на разходка, направете си леко кросче. Или се захванете с някой спорт, която ви харесва. Важното е да се понатоварите. Доказано е, че 40 минути спортуване вдигат неколкократно хормоните на щастието.

Редовен секс

Многобройни изследвания са установили, че по време на секс се отделя огромно количество ендорфини. От древни времена и до ден днешен лекарите препоръчват секса и за лекуването на много заболявания.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG