Над 624 млн. лв. еврофинансиране ще отидат за обновяване на детски градини и училища

Над 624 млн. лв. еврофинансиране ще отидат за обновяване на детски градини и училища

Във всички общини на територията на страната в момента се обновяват детски градини, училища и професионални гимназии. Над 624 млн. лв., осигурени от Оперативна програма „Региони в растеж" (ОПРР) 2014-2020 г. и държавния бюджет, се влагат в мащабните ремонтни дейности, които включват и ново технологично и учебно оборудване.

Това обяви в Горна Оряховица заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова (в средата на снимката за децата). Тя заедно с кмета на общината инж. Добромир Добрев откриха обновената детска градина „Елена Грънчарова" в града. Над 427 хил. лв. е инвестицията от европейската програма, която включва цялостно обновяване на сградата, мерки за енергийна ефективност, нов покрив, дограма, нови мебели, обзавеждане и оборудване за възпитателен процес и др. Общо 125 деца и 30 души персонал на градината се обучават и работят в изцяло обновена, подобрена, съвременна среда, отговаряща на най-високите стандарти, убеди се на място зам.-министър Николова.

Проектът за обновяване на професионалните гимназии цели създаване на интелигентен растеж, за да може там, където бизнесът има нужда, да се откриват специалности и за да се улесни обучението на ученици по места. За нас е много важно това, че във всички общини се изпълняват обекти, свързани с подобряване на материалната база. Така на цялата територия на страната имаме възможност да обучаваме качествени специалисти, каза още Николова.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG