Пускат ремонтирания път Кубрат-Тутракан

 Пускат ремонтирания път Кубрат-Тутракан

Приключи рехабилитацията на пътя Кубрат –Тутракан. Изпълнени са строително монтажните работи на предвидения за ремонт 10 километров участък от второкласното шосе , съобщават от пресцентъра на АПИ.

Основният  ремонт на републиканския път се финансира от ОП „Региони в растеж“, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Инвестицията е за близо 5 млн. лева. Строителните  книжа вече са приключени, издаден е Акт 16 и разрешителното за ползване ще бъде издадено в близките дни.

Още 21 километров участък  от пътя Търговище – Разград- Кубрат- Тутракан разположен между двата областни  града се ремонтира в момента. Очаква се строителните работи да приключат през септември. Финализирането на двата проекта гарантира обновяването на 30 километра шосе от второкласния републикански път II- 49, който свързва  областите Търговище, Разград и Силистра, напомнят от Агенця „Пътна инфраструктура“.

Съобщение на АПИ за успешно приключване на ремонти  върху пътната настилка в района на Кубрат идва в момент, когато  местните хора са силно недоволни от пътищата в общината. През юни и юли там бяха организирани две пътни блокади на шосетата към Русе и Разград, в знак на протест заради разбития асфалт./wesilistra.net

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG