Старт на модернизацията на път I-8 „Калотина – Храбърско“

 Старт на модернизацията на път I-8 „Калотина – Храбърско“

На 23 май официално започна изграждането на магистрала I-8. Бъдещата"Европа" от Калотина до Софийския околовръстен път е част от трансевропейската транспортна мрежа. Трасето е от глобалното направление Лондон-Будапеща-Белград-София-Истанбул-Калкута и е най-краткия път от Западна Европа до Близкия и Средния Изток.  

Кметовете на община Сливница-Васко Стоилков, на Община Драгоман -Андрей Иванов, община Костинброд- Трайко Младенов и на община Божурище -Георги Димов посрещнаха премиера на Република България Бойко Борисов на определеното място в землището на община Сливница, при моста на Алдомировското блато и близо до най-героичните места за България. 

Минисър-председателят Бойко Борисов беше придружаван от г-н Томислав Дончев, зам.министър председател, г-н Владислав Горанов министър на финансите и г-н Николай Ненков зам.министър на регионалното развитие и благоустройството. 

На събитието присъстваха и всички ръководители на община Сливница-кметът Васко Стоилков, председателят на ОС Марин Павлов, зам.кметът Радослав Ялъмов и секретарят на общината Ани Иванова.

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG