Покана за Форум „Как да сме енергийно независими?"

Покана за Форум „Как да сме енергийно независими?
Целта е да поведем диалога по темата за ВЕИ в институционалните, бизнес и обществените кръгове. Ще бъдат споделени добри европейски практики за производство на електроенергия от ВЕИ от домакинства и граждански колективи.
 

На 21 ноември, 2019 г., четвъртък,  09-13ч. във Френския институт ще се проведе форум на тема „Как да сме енергийно независими?", организиран от „Грийнпийс" - България, в партньорство с Бюрото на Европейския парламент в България.

Целта на събитието е да насърчи енергийната независимост на отделните граждани и производството на енергия от възобновяеми източници. В момента хората, които искат да инсталират системи за производство на енергия от възобновяеми източници за собствени нужди, минават през дълъг и труден от законова, бюрократична и техническа гледна точка процес.

Улесняването на този процес и децентрализацията на енергийната система могат да спомогнат за справянето с енергийната бедност и със замърсяването на въздуха, както и да допринесат за стабилността на енергийната система и за националната енергийна сигурност. Използването на повече възобновяеми източници е и мярка за намаляване на вредните емисии и справяне с климатичните промени.

ЗА СЪБИТИЕТО:

Форумът ще се състои от две части:

1. Представяне на тенденции и добри практики по темата;

2. Дискусия  - въпроси и отговори, в която и Вие ще имате възможност да се включите.

Модератор е Славчо Нейков, който има близо 30 години в енергийния сектор - работил е в Министерството на енергетиката, в енергийния регулатор, в международни институции и няколко енергийни компании. В момента е председател на УС на Института за енергиен мениджмънт.

Лекторите и темите в първата част са:

  • доц. д-р Атанас Георгиев– декан на Стопанския факултет на СУ: „Енергийни пазари и услуги в контекста на Пакета „Чиста енергия за всички европейци”;
  • Калоян Стайков, Институт за пазарна икономика: „Трансформацията на електроенергийния сектор - гражданите отвъд технологиите и пазарите”;
  • Мария Трифонова, асистент в катедра „Икономика и управление по отрасли", СУ „Св. Климент Охридски": „Социална приемливост на ВЕИ технологиите”;
  • Игнасио Наваро- енергиен специалист от „Грийнпийс” - Гърция: “Децентрализиране на европейската енергийна система чрез колективно производство на електричество от ВЕИ”.
Сред заявилите присъствие на форума са представители на КЕВР, ЕСО, АУЕР, Министерства на финансите и регионалното развитие и благоустройството, Център за изследване на демокрацията, Национална асоциация „Активни потребители", общински власти и неправителствения сектор./ngobg.info

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG