Устойчивото производство на храни става тема на браншови дебат

Устойчивото производство на храни става тема на браншови дебат

Министерство на земеделието, храните и горите организира първото широко обсъждане с бранша на тема „От фермата до трапезата – устойчиво производство на храни“. По време на срещата ще бъде представена информация за пътната карта за Стратегията от фермата до трапезата, която ще бъде публикувана в края на месец март. Основната цел е провеждането на публичен дебат с възможно най-широк кръг заинтересовани страни по темата за устойчиво производство на храни и изпълнение на целите, заложени в Зелената сделка. Поканени са организации от хранително-вкусовия бранш, растениевъдство и животновъдство. Желаещите да вземат участие в срещата могат да се регистрират тук.  Събитието ще се проведе на 10 март 2020 г. от 9:00 ч. в гр. София, зала „Рубин“, хотел Рамада.

От Европейската комисия също поставят началото на обществената консултация върху стратегията „От фермата до трапезата“. Всички заинтересовани страни, които имат мнения и предложения във връзка със стратегията, могат да ги изпратят онлайн на английски език до 16 март в полунощ брюкселско време.

Получените възгледи по темата ще бъдат публикувани на уебсайта на инициативата. Условие за тяхното публикуване е да бъдат подадени в съответствие с правилата за подаване на мнения. Мненията ще бъдат взети под внимание от експертите на Европейската комисия, работещи върху стратегията, с цел тя да бъде подобрена. За онези идеи, които Комисията не възприеме, експертите ще публикуват обяснение защо./agrozona.bg

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG