Треньорът Христо Христов ще бъде Почетен гражданин на град Търговище

 Треньорът Христо Христов ще бъде Почетен гражданин на град Търговище
Със званието „Почетен гражданин на град Търговище“ да бъде удостоен треньорът на Антоанета Костадинова – Христо Христов. Това предлага в докладна до Общинския съвет кметът д-р Дарин Димитров. Към докладната е приложена и онлайн гражданска петиция, която до момента е подкрепена от близо 250 души.
Предложението на кмета е почетното звание да бъде връчено за приноса на Христов в областта на спорта в община Търговище и за изключителните му заслуги за постигнатите от негови състезатели високи резултати в спортната стрелба.
Христо Маринов Христов е роден в град Търговище. От 1983 г. до момента работи като треньор. Негови състезатели са завоювали редица отличия от европейски и световни спортни форуми. Сред тях са: Таня Станева – участник в Олимпийските игри в Барселона 1992 г.; Радослав Димитров – европейски шампион от 1998 г.; Моника Костова – европейски шампион от 2003 г. и европейски вицешампион от 2005 г.; Антоанета Костадинова – почетен гражданин на Търговище и състезател със завоювани многобройни титли на републиканско, европейско и световно ниво, участник в Олимпийските игри в Лондон 2012 г. и в Рио 2016 г., както и със завоювани сребърен медал и четвърто място от Олимпийските игри в Токио 2020.
Общинските съветници ще разгледат предложението на предстоящото заседание на 26 август.
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG