ОТКРИВАНЕ НА АКАДЕМИЧНАТА 2021-2022 ГОДИНА ВЪВ ФИЛИАЛ СИЛИСТРА НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ "АНГЕЛ КЪНЧЕВ"

ОТКРИВАНЕ НА АКАДЕМИЧНАТА 2021-2022 ГОДИНА ВЪВ ФИЛИАЛ СИЛИСТРА НА РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ
На 28 септември 2021 г. се откри академичната година във Филиал Силистра на Русенския университет "Ангел Кънчев". На събитието присъства областният управител на област Силистра Ели Тодорова, която поздрави първокурсниците и абсолвентите с пожелание за високи постижения и успешна реализация. Представителят на Ректорското ръководство проф. д-р Диана Антонова връчи грамоти на студентите с най-висок успех от следването и държавните изпити, а заместник-деканите доц. д-р Анка Кръстева ("Електротехника, електроника и автоматика"), доц. д-р Симеон Илиев ("Транспортен факултет"), доц. д-р Цветелина Харакчийска (факултет "Природни науки и образование") връчиха дипломите на 30 абсолвенти.
През настоящата година новопостъпилите студенти във Филиала на Русенския университет са 99. Те ще се обучават в три професионални направления в специалностите: Автомобилно инженерство, Електроинженерство, Педагогика на обучението по български език и чужд език (английски или румънски), Педагогика на обучението по физика и информатика и за първа година - Педагогика на обучението по информатика и информатика.
В поздравителните думи на Областния управител Ели Тодорова, на проф. д-р Диана Антонова, на доц. д-р Румяна Лебедова - директор на Филиал Силистра, на представители на Студентския съвет и на студенти първокурсници акцентът беше върху вярата, че въпреки изпитанията на времето, студентите и преподавателителите ще намерят възможности за интелектуално и професионално съзряване в общото университетско духовно пространство и ще поддържат високо качество на образователния процес, за бъдат конкурентноспособни, със знания, умения и компетентности, съответстващи на изискванията на потребителите на кадри и на съвременното общество.
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG