Село Чавдар - Коледното село на България!

Село Чавдар - Коледното село на България!
На 11-ти декември, 2021 г., на централния площад в село Чавдар, община Чавдар, се открива „Коледното село на България“.
За първи път в България се организира такова по рода си коледно село, по примера на Австрия и Германия.
Събитието ще протече в 4 поредни петък, събота и неделя от 11-ти декември до 1-ви януари и със специални изненади в новогодишната нощ.
Площадът ще бъде осветен в празнични коледни светлини. Ще откриете немски специалитети и деликатеси, традиционното греяно вино, други коледни напитки и изненадващи коктейли. Ще имате възможност да вкусите местни продукти, коледни сладкиши и лакомства, приготвени на място в уютната и модерна пекарна „Прованс“.
„Коледното село на България“ включва богата културна и развлекателна програма за всички възрасти, но най-вече много коледни изненади и подаръци за малчуганите.
На 11-ти декември събитието ще бъде открито с концерт на популярната млада певица Маги Джанаварова, на 18-ти декември ще се проведе интересен куиз на живо, с разнообразни награди и с водещ легендата Ники Кънчев.
За децата са предвидени коледни театрални представления, разнообразни уъркшопове – приготвяне на хляб и сладки в пекарна „Прованс“, изработка на hand made бижута, открити уроци по народни танци.
В програмата са включени още представяния на книги, включително и книгата „До последната минута“ на българския носител на Европейската награда за литература за 2021 г. Георги Бърдаров, представяне на новата книга „Опитай това“ със съставител Светлозар Желев и кулинарно шоу на открито от шеф Лъчезар Лачев, изпълнения на народни танци и хора от Клуб по народни танци „Цоковци“.
Едно е сигурно – настроението ще бъде коледно и ще Ви донесе така нужните за празника уют и радост в сърцата.
Коледното село в Чавдар се осъществява със спонсорството на община Чавдар като част от културният й календар и с финансовата подкрепа на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, а организатори на събитието са консултантска фирма „Данубио Консулт“ ООД и популярното бар-кафене „KaRe Arte”!
Очакваме Ви и както казват местните, "който е усетил духа на Чавдар винаги се връща с желанието да допринесе с нещо за развитието на селото и местната общност"!
 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG