Започва първи прием на документи за кандидатстване пред фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище

 Започва първи прием на документи за кандидатстване пред фонда за подкрепа на местни инициативи в Търговище

Община Търговище обявява първия прием на проектни предложения за финансиране по линия на общинския фонд за подкрепа на местни инициативи. Срокът за кандидатстване е 18 август 2022 г. 

Целта на фонда е да финансира проекти до 2500 лв., свързани с подобряване на градската среда. Те трябва да са предложени и съответно изпълнени от гражданите. Сред допустимите дейности са благоустрояване на прилежащи площи към обществени сгради и междублокови пространства, създаване или обновяване на зелени и цветни площи и други. Ще се насърчават и по-нестандартни идеи, които да трансформират средата, в която живеем, без непременно дейностите да са свързани с ремонти.

Кандидати могат да са представители на неправителствения сектор, читалища, образователни и културни институции, управители на етажна собственост, както и неформални граждански групи. 

Проектните идеи ще бъдат оценявани на два етапа – от общинска комисия и обществен съвет. С одобрените кандидати ще се сключват договори за финансиране. Срокът на изпълнение на инициативите през тази година ще бъде два месеца след подписване на договорите.

Документи могат да се подават в Центъра за административно обслужване на Община Търговище, както и на електронната поща obshtina@targovishte.bg. 

Общият размер на фонда през тази година е 18 000 лв. От тях 10 000 лв. са осигурени от общинския бюджет, а 8 000 лв. – от Сдружение „Платформа АГОРА“. 

Информационна среща за потенциалните кандидати ще се проведе на 29 юли, от 17.00 ч. в зала 28 на Община Търговище. 

Подробна информация за реда за кандидатстване може да се получи на, тел. 0601 6 87 33 в местната администрация. 

Насоките за кандидатстване и образци на необходимите документи са  публикувани в сайта на Общината: 
https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/FondMI

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG