Казанлък в 120-ия Празник на розата, отново празнува красивите си традиции

Казанлък в 120-ия Празник на розата, отново празнува красивите си традиции
Казанлък празнува, а с него празнува целият свят. Казанлък в тези дни се усмихва на Света и Светът му отвръща с усмивки. Хиляди, хиляди усмивки на хора от най-различни места на планетата си подаряваха днес присъстващите на омайния ритуал „Розобер“ в розовите градини край Казанлък, безброй усмихнати лица светеха по време на празничното шествие в центъра на града.
Президентът Румен Радев, придружаван от своята съпруга Десислава Радева, министри, бивши и настоящи, църковни лица, дипломати на различни държави, гости от девет побратимени града на Казанлък уважиха празника на казанлъчани.
Кметът на Казанлък Галина Стоянова приветства всички: „Пролет е, дърветата посипват главите ни с пролетен цвят, с розов цвят. Зелено е навсякъде. Чудя се художникът как ще пренесе прекрасното зелено върху картината си?! А дали ще може да нарисува дъха на рози?! Радостта да живеем тук, това райско място е голяма!“, възкликна Галина Стоянова. „Защото природата ни е дарила с ухание, с красота, с единение, с радост, която блика от всеки от нас!“. Скъпи казанлъчани, радостта от живота е толкова голяма, че на всички ни днес ни се иска да разперим ръце и да се въртим докато ни се завие свят! Колко малко ни трябва да сме щастливи, да сме всички в любов! Тя изпълва сърцата ни, избликвайки от нас всичкото добро на света ще бъде с нас! Това е казанлъшката общност и представя най-хубавото нещо в нашата държава – розата, националният ни символ. Нека да прегърнем мечтите си, копнежите и силите си, вярата в Бога, с които ще успеем да сбъднем мечтите си! Пролет е. Семето е посято и расте!
В празничното шествие дефилират горди казанлъчани от всички възрасти и споделят с множеството своите достижения във всички сфери на живота. Тази година за първи път имаше 130-метрова детска рисунка на талантливите малки художници, Олимпийски огън, символично донесен от маратонеца-рекордьор Ради Милев, придружаван от няколко млади и смели свои съграждани. Цялата феерия от цветове беше още по-богата с фолклорните костюми на побратимените градове, изработени сръчно от казанлъшките читалищни дейци.
Омаята на маслодайната роза очарова хилядите в розовите градини до Казанлък. Гостоприемният ритуал „Розобер“ зарадва стотици официални лица и хиляди туристи от цял свят.

 

 
Прибави коментар
   
Име * :
Град :
Коментар * :
 
Прибави
 
 

WebDesignBG